topan’s life
flankerline ~such an outregeous life~

Archive for June 2008

modifying successfull

June 13, 2008

ya aku baru menjalankan test trhadap head yg telah aku modify dgn berjaya..proton intake port 1 telah mnunjukkan kenaikan flow sebanyak 2 cfm…intake port 2 yg telah dibuang valve guide nyer pula telah melebihi flow yg dijangka iaitu sebanyak 12 cfm…perubahan yg agak ketara dan bunyi yg lebih bising ketika head test dijalankan…flowbench yg dgunakan […]

aku xde mood

June 10, 2008

huh…mmg xde mood…..mmg xde mood…giler xde mood..igt lepas lunch boleh la gi lab balik smbung keje2 tapi dssbbkan aku terview page ex aku dlu…buat aku ilang segala mood…ntah sebab ape aku rase tensen tgk gmbar2 dier…hmmm…keje berlambak lagi nih…siot jek….ya allah tabahkan lah hati hamba mu ini…. maybe sebab dier cintan agung aku yg terawal..atau […]

porting work..

June 7, 2008

semlam keje2 rough untuk porting telah ditunjukkan oleh en ismail dan aku terus jek menyetelkan keje aku..keje yg dah delay 2 aritu aku cuba settlekan secepat mungkin kerana porting tools tu disongsi bersama pedot yg porting exhaust port.keje2 porting ni nmpak mcm senang bile baca guide untuk modified enjin kete dalam buku how to modified […]

harga barang n perkidmatan naik pulak

June 6, 2008

sial!! itulah satu2 ayat yg kuar dari mulut aku bile bace heading suratkhabar arini.mana xnye harga barang naik dalam lingkungan 10 percent ke atas.antara alasan mereka adalah nk menampung kos perjalanan dan perkhidmatan yg semakin tinggi..seakan-akan harga barang tidak akan maintain pada satu harga shaja..seperti kemungkinan harga barang naik lagi tidak mustahil… dalam situasi ni […]

minyak naik lagi???

June 5, 2008

peningkatan harga minyak global telah mengakibatkan pengguna seperti kita agak sengsara.mana tak nyer minyak tiba-tiba naik mendadak sebanyak 80 sen.tetapi masalahnya ahmad badawi menyatakan bahawa harga minyak akan naik tapi masih belum diketahui lagi.nasib lah aku balik semalam n sempat memnuhkan tank moto aku nih.harga minyak yg rata2 sebelum nih cuma 1.92 dah naik 2.70.GILAAA!!!kepala […]