topan’s life
flankerline ~such an outregeous life~

porting work..

semlam keje2 rough untuk porting telah ditunjukkan oleh en ismail dan aku terus jek menyetelkan keje aku..keje yg dah delay 2 aritu aku cuba settlekan secepat mungkin kerana porting tools tu disongsi bersama pedot yg porting exhaust port.keje2 porting ni nmpak mcm senang bile baca guide untuk modified enjin kete dalam buku how to modified cylinder head..banyak jenis cutting tool yg ader…tapi semalam kitorg guna yg rough untuk makan kasar dlu sebelum wat finishing…

igt boleh lah sambung keje2 porting arini tapi kalo nk buat ari cuti kene buat surat sebab kne ada jurutera pengajar(JP) yg pantau..so kne lah tunggu ari senin nnti…best sebenarnya wat keje porting nih..nk tau sebab ape??seni…memerlukan kesabaran dan fokus untuk buat keje nih…memang berpeluh2 buat bende nih..dgn berlambak2 dust2 halus..so mmg kne prepared betul2…tapi mmg aku enjoy buat keje2 nih…layan beb…

kepla slinder proton dah sempat diporting dalam 70% n tinggal sket lagi untuk wat finishing..kepala silinder untuk toyota akan kitorg mula minggu depan…kitorg kne cepat siapkan sebab kitorg boleh stay kat sini sampai 16 aribulan jek…yelah kemasukan freshie baru..hu lapar pulak nih..bosan giler…raman balik umah…is pulak gi kenduri kawin akak dier kat belah laki kat kl….sambung baca novel yg aku baru amik kat bob lah..best pulak novel john grisham nih..

Advertisements

One Response to “porting work..”

  1. owh…keje elok2 k….jgn sampai tcedera plak~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: