topan’s life
flankerline ~such an outregeous life~

Archive for the ‘final project’ Category

final year project presentation

October 20, 2008

alhamdulillah..berbanyak syukur kpd Allah s.w.t kerana dgn prtolongan Nya hamba Nya ni dpt presen dgn successful..takut gile dr seminggu sebelum waktu presen tu..mne x nyer panel mmg tough2..mr gan, mr deva dgn pak indra..mr deva dgn pak indra boleh lg dikatakan ok..tp mr gan..yang ade sejarah yg merbahaya kpd mmbe2 aku yg len time presen…sume […]

pressure..

September 21, 2008

tggl seminggu lagi jek nk raya..sedar2 dah 20 ari kita pose..tahun ni pose paling cepat aku penah rase..kalo x msti rase apsal lmbt jek pose nih nk abes…hmmm aku rase sedih plak ramadan ni nk abes dh..sbb bile bulan ni ade kita seronok..merapatkan hubngan sesama kita…n bermacam2 lagi aku rase yg korg sume penah experienced.. […]

60% progress..

August 21, 2008

hu letih btul nyer..dr pas mgrib tidoq smpai kul 11 td..lapaq da rase ajaq joe gi rocai..kuman dtg blik ajak gi shell tp tgk aku tidoq die blah..siot jek..bkn nk kjut..org dh xmkn pape lg..nsib joe ngan reza nk folo gi rocai..kalo x gi sorg jek la..lapaq nyer psal..hehe.. dr pg td wat psm smpai […]

cuti midsem

August 14, 2008

aha cuti midsem kembali..arini lg ramai bdk2 aku da balik..klas bukan ader pn arini..klas ICE td pun aku xgi.tidoq pas subuh cmne nk bgun gi klas..lgpun aku bru ponteng 1 klas..hehe..dulu kalo xblik msti rase len..nk xnk kne balik gak..biar lah keje berlambak..tp skrg bdk2 ni balik pn aku da xeran dah..zack,ijan dah gerak balik […]

due date

July 23, 2008

oho board psm nk buat due date presentation final makin cepat..ir zamri bgtau msa klas drawing smlm..mmg mencanak nk menyiapkan report ngan presentation..siot..pegi lab td igt dpt siapkan sket porting work kat head toyota..xdpat gak..cik mail ckp xde hal lah kalo gasket levin xjmpa..mmg xdpt stakat nk dpt gasket untuk intake ngan exhaust manifold sesaje..kalo […]

modifying successfull

June 13, 2008

ya aku baru menjalankan test trhadap head yg telah aku modify dgn berjaya..proton intake port 1 telah mnunjukkan kenaikan flow sebanyak 2 cfm…intake port 2 yg telah dibuang valve guide nyer pula telah melebihi flow yg dijangka iaitu sebanyak 12 cfm…perubahan yg agak ketara dan bunyi yg lebih bising ketika head test dijalankan…flowbench yg dgunakan […]

porting work..

June 7, 2008

semlam keje2 rough untuk porting telah ditunjukkan oleh en ismail dan aku terus jek menyetelkan keje aku..keje yg dah delay 2 aritu aku cuba settlekan secepat mungkin kerana porting tools tu disongsi bersama pedot yg porting exhaust port.keje2 porting ni nmpak mcm senang bile baca guide untuk modified enjin kete dalam buku how to modified […]

abes dah presen..

April 21, 2008

satu perasaan yg xdapat ku gambar kan setelah selesai soal jawab dgn panel berkenaan dgn final projek aku.aku gembira kerana setiap soalan yg diutarakan oleh panel2 masih boleh djawab oleh aku.walau pun terdapt seorg panel yg agak physco dgnsikap nyer aku ttp dpt menenagkan diri aku.alhamdulillah.pada mula nyer aku igt aku yg start presen dlu,tapi […]

final year project presentation~

April 19, 2008

ari isnin nih adalah masa untuk aku meng-explain-kan kepada panel2 tuh tntang topik aku nih.aku terasa agak ketar2 untuk menghadapi waktu tu nnti walaupun rakan2 aku memberi kata semangat yang kira boleh lah bg aku jd poin.aku mmg terasa agak takut bile mghadapi waktu tu nnti.bukan aku nervous bile presen.tapi dsbbkan ni bukan presen yg […]

first time..

April 19, 2008

minggu yang akan berlalu nih mmg membuatkan aku nk jd separuh giler dah.mana xnyer dgn keje n test ngan assignment yang berlambak2 tuh membuatkan masa agak tidak mencukupi bagi aku.aku sendiri xde masa untuk aku bermsej2-an or calling my family.that the realĀ  thing that happen to me.act sy xtido dua ari menyiapkan calculation n slide […]