topan’s life
flankerline ~such an outregeous life~

Archive for the ‘my life’ Category

girls read this!!

January 5, 2011

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila […]

Kerjaya atau Bahagia

October 2, 2010

semalam lepak kat kapal sepoi.bosan xtau nk buat ape..keje sume da setel..tggal pon valve tag jek..rase malas gile nk psang tag kat valve tu..bukan 1 2 valve nk psang tag nyer..beratus valve ader dlm kapal tu..dr sekecik2 valve smpai lah besar…dr aku kusut nk psang tu,aku lepak kt mess room ngan krew kapal.. Leh lepak2 […]

musim salji ketika musim panas..

February 22, 2010

…dgn berbekalkan basikal “bukit” yg disewa dgn kadar yg dgn siot nyer mendadak dgn cepat(rm5 + rm 1 untuk setiap jam berikut nyer)…kami meredah hutan taman bukit cherakah dgn hepi nyer..tp yg buat xbes mula2 tu sebab kamera aku prob..hu geram giler msa tu..nk kuar umah cek kamera balik,tgk2 bateri hp xcas pon..charger baru beli […]

convo aku & dia

October 10, 2009

alhamdulillah..syukur pada Allah kerana aku berjaya menghabiskan study aku dgn jaya nyer..dpt pun sijil degree aku tuh..tp aku pelik,aku xrse gembira psal aku nk convo tu..aku gembira bout something yg aku mmg nk kan sebelum ni..something yg menggembirakan aku..yg beri aku smgt untuk aku tempuh hari2 yg mendatang neh..untuk smpai ke tahap tu,aku perlukan masa..dan […]

Jalan-Jalan Raya BMA seCond Stage (umah lias)

October 25, 2008

perjalanan diteruskan selepas menunaikan solat zohor di masjid besar maran..konvoi BMA ditruskan dgn konvoi kereta meneruskan perjalanan mengikut jalan lama mnakala konvoi moto mengikut highway..dipendek kan cerita kitorg tggu bdk2 konvoi moto kt tol kuantan..kitorg meng”folo” konvoi kete dr blkg..sbb jln nk ke umah lias mmg kitorg xtau..lpas msuk 1 simpang tu tayar moto syeikh […]

Jalan-Jalan Raya BMA seCond Stage (umah raman)

October 24, 2008

jalan-jalan raya BMA diteruskan untuk hari ketiga dgn 2 destinasi,,iaitu ke rumah raman di maran dan seterusnya ke rumah lias di bukit sagu…Perjalanan ni mmg xdrancang oleh kitorg yg baru pas balik dari jln2 raya BMA fes stage..(hi2) sbb sume msih ltih n byk gile keje nk kne submit mggu dpn tu..kul 10 aku dkjutkn […]

Jalan-jalan raya BMA First stage

October 22, 2008

Yea…kali ni lembaran baru dimulakan dgn pengembaraan 5 sekawan ke selatan tanah air..hi2..perjalanan yg sptt nyer ke permatang badak untuk mnum air buah glas bsar untuk meraikan berakhirnya presentation telah bertukar mnjadi plan jln raya..hi2..mmg xleh nk lupe..mne x nyer..br kuar asrama kuman cdg trus gi umah nash mlm tu jgk..sbb fmly nash buat open […]

wahai bangsa ku..bangkitlah segera

October 13, 2008

“Sesungguhnya.. tidak ada yang lebih menyayat dari melihat bangsaku dijajah tidak ada yang lebih menyedihkan dari membiarkan bangsaku dihina” Aku lihat layu dalam Melayu Aku pasti bukan aku seorang sahaja yang nampak Ada juga bercadang bertanya tuan punya Tapi bercampur risau dengan tak tergamak Nanti dikata tak bersyukur Di kata tak sedar diri Jadi aku […]

love ur family when u still have..

September 21, 2008

just wanna shared a lyric from allahyarham sudirman.. when i heard this song,its touched me.n i will not left my family for whatever thing that come up..because i love them so much..mo matter what they have done..because that the only matter why i still here.. Ayah dan ibu Itulah permulaan kami Dapatlah melihat bulan dan […]

anak soleh

September 21, 2008

kenali ibu bapa.. doakanlah sejahtera kita anak harus membela¬† apabila sudah dewasa jangan biarkan mereka sia-sia di hari tua kecewa hidup dan merana kerna perbuatan anak derhaka bahgiakan mereka hingga hujung usia bila sampai waktu ajalnya anak soleh sebagai harta hai ibu bapa kami permata anda tidak jemu berdoa agar sejahtera terpelihara di dunia bahagia […]